Foraje Absorbante

Ce sunt puturile absorbante?

Puturile absorbante reprezinta acele lucrari de foraj efectuate cu scopul captarii unei anumite cantitati de apa din surse externe. Acestea sunt necesare in momentul in care evacuarea la zi a apelor produse de precipitatii nu se poate realiza prin santuri sau lucrari de canalizare. Aceste lucrari de foraj au o permeabilitate ridicata, suficient de mare pentru a le colecta si drena in mod natural.

Un put absorbant poate acumula o cantitate de apa diferita fata de alta lucrarea de acest gen. Aici se iau in calcul adancimea la care este forat si compozitia solului din zona geografica respectiva. Astfel ca, exista si puturi absorbante poate acumula debite de 500 l pe ora si pot ajunge la 3000 l pe ora.

Trebuie facuta o diferenta clara si precisa intre o fantana si un put absorbant.

Prima dintre ele, si anume, fantana sau un put de apa nu trebuie sa asigure necesarul de apa din primul strat de apa in panza freatica.Fantana este cel mai aproape de suprafata si este sensibila la apa provenita din precipitatii sau alte elemente antrenate de pe teren.

Putul absorbant trebuie sa asigure un blocaj intre panzele freatice. El nu va permite sa ajunga in el apa din prima panza freatica sau cea de suprafata, daca este sapat pana la panza freatica secundara.

CERE O COTATIE

Telefon: 0767.760.798

Judetele in care activam