Piloni de sustinere

Pilonii de sustinere ofera stabilitate datorita factorilor de rezistenta a solului la varful acestuia si frecarea solului cu peretii laterali ai gramezii. In practica, diferenta consta in lungimea santului din beton armat. Suporturile, care functioneaza ca piloni de sustinere, sunt de lunga durata, deoarece punctul lor trece printr-un strat de sol de suprafata cu densitate scazuta si se sprijina pe un pamant incompresibil de inalta densitate.

Pilotii forati sunt situati in straturile superficiale ale solului. In ciuda faptului ca stabilitatea unor astfel de piloti se realizeaza intr-o maniera combinata – de la rezistenta la varf si frecare a peretilor, fiabilitatea generala a pilotilor forati este mai mica, deoarece sunt supusi precipitatiilor sub influenta incarcaturilor externe puternice.

Pentru a spori stabilitatea generala a fundatiei, pilotii forati si pilonii de sustinere sunt adesea instalati, utilizand metoda cu pile de ardere, adica 3-6 piloti in imediata apropiere unul de celalalt. Datorita acestei amplasari, se obtine o compactare suplimentara a solului intre stalpi si, ca rezultat, creste rezistenta solului la pilonii forati, sarcina medie pe pilonul de sustinere scazand si ea. Toate tipurile de structuri din beton armat fabricate, pot fi utilizate ca suporturi de sprijin si suporturi suspendate.

CERE O COTATIE

Telefon: 0767.760.798

Judetele in care activam